Miracol în celula 7 – un film despre acceptare și lupta pentru aflarea adevărului

Adriana-Florina Sala (studentă anul III, Pedagogia învățământului primar și preșcolar)

„Miracol în celula 7” a fost lansat pe 10 octombrie 2019 și îi are în rolurile principale pe Aras Bulut İynemli (considerat unul dintre cei mai buni actori turci ai momentului), Deniz Baysal şi Nisa Sofiya Aksongur.

Jurnalista Birsen Altuntaș spune că „Suntem pregătiți să vizionăm cel mai bun film al ultimilor ani. Cel mai bun regizor, cei mai buni actori și cea mai bună producție la un loc.”

Consider filmul „Miracol în celula 7” potrivit pentru educația civică deoarece acțiunea filmului inspiră, printre altele, acceptare și lupta pentru dovedirea nevinovăției. În rolurile principale îi avem pe Memo și Ova (tată și fiică). Memo se luptă cu boala unei dizabilități care îi îngreunează viața, dar nu se dă bătut pentru a-și crește fiica. Sunt atât de multe lecții de învățat din acest film, dar mă voi rezuma la atât: Ova nu renunță la iubirea pentru tatăl ei și nu îi este rușine cu el, chiar dacă oamenii râd de el și își bat joc; Memo este acuzat pentru o crimă de care nu este vinovat, iar în ciuda dizabilității sale luptă pentru a-și dovedi nevinovăția; într-un final el este ajutat și de oamenii care reușesc să privească dincolo de aparențe.

Sper că din descrierea mea reies bunele învățături morale pe care le putem desprinde și sper că nu am oferit spoilere, deoarece îmi doresc ca această scurtă descriere să vă stârnească interesul pentru a viziona filmul.

P.S. pregătiți multe batistuțe pentru că e imposibil să nu plângi 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: