În locul vizitei la Grădina Zoologică

Recent, în presa orădeană și în conferințe de presă ale reprezentanților Primăriei și Consiliului Județean, a apărut ideea mutării Grădinii Zoologice din Oradea într-un spațiu nou, mai mare, mai adecvat nevoilor animalelor și vizitatorilor, dar și mai bine încadrat în natură, beneficiind de modelul faimoasei grădini zoologice a vecinilor noștri din Nyíregyháza. Din păcate, nu a venit încă momentul, se pare, unei discuții principiale despre statutul grădinilor zoologice, în general, și despre eventualele drepturi ale animalelor ținute în astfel de așezăminte. Cei care consideră că astfel de instituții nu sunt potrivite cu vremurile noastre și că se poate renunța la ele sunt încă foarte puțini și percepuți ca ecologiști radicali.

Nu vrem să intrăm nici noi în astfel de discuții acum, dar, pentru toți cei care ați vrea să le arătați elevilor voștri animale și în alt fel decât în captivitate, vă recomandăm resursele digitale disponibile gratuit.

Înainte de orice, opriți-vă câteva minute pe siteul explore.org la secțiunea „livecams” (https://explore.org/livecams) unde puteți găsi o colecție destul de impresionantă de camere video care transmit live imagini din diferite părți ale globului, cele mai multe dintre ele plasate în mediul natural și sălbatic în care se pot găsi diferite specii de aproape animale imposibil de văzut altfel. Vreți să vedeți live 24 din 24 o baltă în care mai mulți elefanți se îmbăiază în Africa de Sud sau un cuib cu pui de vultur din Iowa? Aici e locul potrivit!

Chiar dacă are mult mai puține camere disponibile deocamdată, siteul Wildlife România vă oferă aceeași idee de „grădină zoologică virtuală”. Din cele patru camere disponibile, cea mai interesantă este camera live centrată pe un cuib de barză din satul Carani, Timiș.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: